Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü 

2021 Yılı “Türkiye Avusturya Karşılıklı Kültür Yılı” Olacak

Türkiye ve Avusturya heyetlerinin, 2021 yılında yapılması planlanan kültür ve sanat etkinliklerini görüştüğü "2021 Türkiye-Avusturya Karşılıklı Kültür Yılı Ortak Çalışma Grubu Toplantısı"nın ilki Avusturya’nın başkenti Viyana’da yapıldı.
2021 Yılı “Türkiye Avusturya Karşılıklı Kültür Yılı” Olacak

Toplantının çok verimli geçtiğini dile getiren MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Burcu Eyisoy Dalkıran, etkinliğin iki ülke kültürünün daha iyi tanıtılması için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

 

Yapılacak etkinlikle, yıl boyunca iki ülkede edebiyat alanında konferanslar, sergiler, konserler, sinema, tiyatro, opera, bale gibi kültürel faaliyetlerin yanı sıra iki ülkenin geleneksel ve çağdaş sanatlarını karşılıklı tanınmasını da sağlayacak sergilerin düzenlenmesi planlanıyor.

 

Toplantıda Türkiye heyetine Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran başkanlık ederken, Avusturya heyetine Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanlığı Genel Sekreteri Johannes Peterlik başkanlık etti.

 

01-04-201901-04-2019

Emniyet Mah. Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Cad. MEB Beşevler Kampüsü, C Blok 06560 Yenimahalle/ANKARA - (0312) 413 2002 2003

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.